Wijnproefavond bij wijnhandel Schoemaker

Op maandagavond 19 november 2018 waren we vanaf 20.00 uur te gast bij wijnhandel Schoemaker te Ulft, zeer bekend bij de liefhebbers vanwege hun kennis en het persoonlijk advies maar ook omdat ze meer dan 800 wijnen zelf importeren. Daarnaast zijn er wijnboeren die ervoor gekozen hebben om de Nederlandse markt exclusief door wijnhandel Schoemaker te laten uitvoeren.

Onze gastheer Bob Schoemaker nam ons mee in zijn wereld met een tour door de meest belangrijke wijnlanden van Europa zoals Spanje, Frankrijk, Italië en Portugal. Van elke wijnsoort, variërend van vier witte, zeven rode en een port, waren reeds op papier de kenmerken gegeven zoals de smaakbeleving en mogelijk passende gerechten. Bob gaf de achtergronden over de oorsprong, wijze van bereiden en diverse tips waarbij tussendoor regelmatig hapjes verschenen. Alhoewel smaken verschillen was er toch eensgezindheid over een aantal wijnsoorten.

Voordat we omstreeks 23.00 uur huiswaarts gingen ontvingen de businessclubleden een waardebon in te leveren in december waarbij naar verwachting meerdere extra bestellingen zullen volgen. We kijken terug op een uitstekend verzorgde avond met dank aan Bob. Als blijk van waardering werd dit door voorzitter Jos bevestigd waarna Sandy de bloemen overhandigde.

We kunnen het adagium: “Het leven is inderdaad te kort om slechte wijn te drinken” alleen maar bevestigen.