Vogelschieten in Vethuizen

Vogelschieten in Vethuizen (9 jun. 2017)

Op vrijdag 9 juni werd de laatste netwerkbijeenkomst van dit seizoen gehouden en waren we te gast bij Carpe Diem te Vethuizen. Het onderdeel vogelschieten werd door dhr. Theo Bruins uitgelegd, waarna we met zijn allen naar buiten gingen. In de zon en de luwte van de bomen stond een professionele opstelling van vogel en geweer.

Netwerken en schieten

Onder het genot van een drankje kon iedereen hier lekker netwerken en bijpraten en natuurlijk de schietresultaten volgen tot men zelf aan de beurt was om te schieten. Als eerste was de hals van de vogel aan de beurt en deze werd een prooi voor André Lukassen. De rechter vleugel was voor Joep Huiskes. Willem Schepers dacht de linker vleugel voor zijn rekening te hebben genomen echter bleef hiervan een splintertje zitten en besliste de jury dat dat er ook eerst afgeschoten moest worden. Een kolfje naar de hand voor Tonny Frazer. Zo ook gebeurde het met de staart. Hiervan schoot Ans Schepers het laatste splintertje af. Als laatste was de romp aan de beurt en deze werd neergehaald door wederom André Lukassen die hiermee “koning” werd. Inmiddels begon men trek te krijgen en gingen we naar binnen waar we werden verrast met een heerlijk culinair vijfgangen menu.

FreeWheelclub

Na het eten kreeg dhr. Herman Wielens de gelegenheid om iets te vertellen over de FreeWheelclub. De Freewheelclub is een zelfhulporganisatie van vooral 55-plussers, maar ook voor 30-plussers die overdag tijd kunnen vrijmaken. Doelstelling is om samen langer vitaal en gelukkiger te leven. Iedere morgen kan men van 9.00 tot 10.00 uur deelnemen aan diverse conditie-, kracht- en beweeglijkheidoefeningen onder begeleiding op het kunstgras van SDOUC en op de atletiekbaan van Atletico’73, waarna het sociale aspect onder het genot van een kop koffie aan de beurt is. Dat deze club sterk groeiende is blijkt wel uit het aantal deelnemers dat in zes jaar is gestegen van 6 naar nu bijna 90! Omdat het Zakelijk Sportnetwerk elk jaar een aantal maatschappelijke doelen wil ondersteunen mocht Herman een cheque ter waarde van € 250,= in ontvangst nemen om materialen aan te schaffen die gebruikt worden bij allerlei oefeningen. Herman was zeer blij met deze bijdrage en bedankte hartelijk het bestuur.

Businessclub SDOUC

Daarna vertelde Aloys over de vernieuwde en vergrote businessruimte van SDOUC en de nieuwe fietsenstalling, die met steun van een aantal sponsoren is gerealiseerd en dat beide vernieuwingen de club SDOUC nog meer uitstraling geven. Daarnaast is de keuze gemaakt om de activiteiten van het “Zakelijk Sport Netwerk Oost” samen te voegen met de businessclub en voortaan als Stichting “Businessclub SDOUC” verder te gaan. Businessclub SDOUC gaat de komende tijd proberen meer ondernemers hierin te betrekken.Het was weer een zeer geslaagde netwerkbijeenkomst.