Verslag 1e netwerkavond seizoen 2016-2017

“Een vitaal voetballandschap voor de Achterhoek.”

Op de eerste netwerkavond van het seizoen 2016-2017 waren we te gast bij Grand Café & Stadsbrouwerij Hendrixen aan de Grutstraat in Doetinchem. Rond 19.30 uur waren de meeste gasten aanwezig en heette Aloys Harmsen, als opvolger van voorzitter Lars Timmermans, iedereen van harte welkom. Een speciaal welkom aan de nieuwe businessclubleden 123-inkt.nl als hoofdsponsor van de jeugd en radio Favoriet FM en aan de panelleden van het Sportcafé: voorzitter Hans Hissink van Optimaal FM, Pascal Kamperman verenigingsadviseur  KNVB en projectleider “Scholder an Scholder”, Frank van Kouwen trainer 1eselectie SDOUC en Ger Melissen, oud voorzitter SDOUC en voorzitter Stichting Vitaal op weg. Rode draad in het gesprek deze avond was: “Hoe gaan we de krimp te lijf en creëren we een vitaal voetballandschap in de Achterhoek”. Er werd levendig gediscussieerd waarbij diverse onderwerpen ter sprake kwamen, zoals de toekomstgerichtheid van de verenigingen waarbij de wijziging van de clubcultuur een lang proces gaat worden. Fusiegesprekken, maatschappelijke betrokkenheid door het dienstbaar opstellen naar de hele gemeenschap en het gaan van een gesloten club naar een open club. Ook actuele zaken zoals de rubber korrels op de kunstgrasvelden, het mondiger worden van ouders, zijn kunstgrasvelden blessuregevoeliger, het voetbalniveau in vergelijking met het buitenland en de winterstop, terwijl in de zomer de velden twee maanden gesloten zijn voor onderhoud, waren thema’s die ook door de aanwezigen werden aangekaart.

Na het sportcafé was het de beurt aan Frank van Kouwen om zijn selectie voor te stellen. Alle spelers en begeleiders werden een voor een naar voren geroepen en door Frank voorgesteld. Het is een  selectie van een vijftal ervaren spelers aangevuld met  jonge spelers vanuit de A en een aantal uit het tweede. Zelfs drie jongens die dit seizoen nog bij de A-junioren mogen spelen hebben zich al waar gemaakt. Het is een selectie  met heel veel potentie dat in de toekomst zeker gaat groeien en mooie resultaten gaat behalen.

Aloys bedankt Frank voor zijn toelichting en wenst de selectie heel veel succes dit jaar. Ook de panelleden werden bedankt middels een fles wijn voor hun inbreng. Hij sloot het formele gedeelte hiermee af waarna er gelegenheid was om te netwerken en in groepen o.l.v. Walter Hendrixen de brouwerij te bezichtigen. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt.

De stadsbrouwerij is in 2013 door Walter begonnen als hobby. “Bier drinken is voor elk mens een beleven” volgens Walter. “Bier brouwen een hele kunst. Het is net als bij pianospelen. Het begin is erg moeilijk, maar als je het eenmaal onder de knie hebt beheers je het vak en geniet je er van.”  Hygiëne is een van de belangrijkste dingen bij het brouwen. Verder het secuur volgen en registreren van alle facetten die bij het brouwen aan de orde komen. Dat Walter hier zo enthousiast over vertelde was het bezoek meer dan waard en gaf aan dat hij ook aan het bierbrouwen heel  veel plezier beleeft.