Van spookhuis tot gekkenhuis!

Het kon niet beter. Een netwerkavond die helemaal in het teken stond van BVO “de Graafschap”. Op 9 mei, één dag nadat ze tegen Ajax gelijk hadden gespeeld en waardoor Ajax de landstitel verspeelde aan PSV! Gastheer “Only for Men” heeft als kledingsponsor iets met “de Graafschap” net als de sprekers op deze avond: mevrouw Martine Zuil, directeur commercie en marketing en de heer Peter Hofstede, manager voetbalzaken.

We werden om 18.00 uur, vanwege het prachtige weer, buiten ontvangen op het heerlijke terras van “ Only for Men” in Doesburg. Naast onze eigen leden waren ook ruim 10 mensen van v.v. VIOD en sportclub Doesburg op bezoek, samen met een aantal van hun sponsoren. Een gezellige mix van mensen waaronder zeer veel voetballiefhebbers.

Het heerlijke buffet werd verzorgd door “Keetje bij de Sluis” uit Ulft, die met Theo Schennink en Alex van der Mossel tevens werden ontvangen als nieuwe leden van het netwerk. Na de versnaperingen werden we welkom geheten door de voorzitter. Daarbij ook de trieste mededeling dat de heer Rob Lanters is overleden. Rob heeft tot een jaar geleden ruim 5 jaar meer kleur en inhoud gegeven aan clubblad “de Kogelvanger”, de SDOUC-krant en verschillende Kerstedities. Rob was ook jarenlang trouw BC-lid van  SDOUC. Hij heeft het laatste jaar veel tegenslagen gehad met zijn gezondheid.

Wij bedanken Rob voor zijn inzet voor SDOUC en als lid van de BC. We wensen zijn vrouw Yvonne, dochters Claudia en Nancy, schoonzoon Vincent en kleinkinderen veel sterkte in deze moeilijke tijden.

Na deze mededelingen werd de avond vervolgd door inspirerende verhalen van Martine en Peter. Beide van supporter/vrijwilliger en speler bij “de Graafschap” opgeklommen naar het bestuur en met een duidelijk blauw-wit hart aan de leiding. Zij hebben ons meegenomen door het Graafschapspookhuis van een aantal jaren geleden naar het gekkenhuis van nu, met het hoogtepunt dit weekend. Een boeiende kijk in de wereld van “de Graafschap” en tevens voor velen een uitgelezen kans om meer te horen over de spelers van nu en de verwachtingen rondom het elftal in de toekomst. Daarbij interessant te horen dat ook de jeugd bij ”de Graafschap” de toekomst heeft en waarbij ze bij voorkeur ook talentvolle Achterhoekse jongeren willen betrekken. Wanneer ze niet voor onze neus worden weggekaapt natuurlijk.

Hierna gaf de heer Frank Corbeek,  als locatiemanager, kort aan waar “Only for Men” voor staat, wat zijn rol is binnen dit mooie bedrijf en dat wij welkom waren. Niet alleen om rond te kijken, maar ook om te passen en te kopen. Voor deze avond heeft Frank de drankjes ter beschikking gesteld en zeer veel vakkundig personeel was aanwezig om ons van dienst te zijn.

Tot slot hebben wij met genoegen nog een paar biertjes op het terras gedronken en met velen teruggekeken op weer een leuke en bijzondere netwerkavond.