ULAMO

In 1961 besluit opa Jan te Pas op zijn vijftigste voor zichzelf te beginnen. De opstartkosten betaalt deze voormalig spuiter bij de DRU en hobbymatige duivenmelker door een paar van zijn kampioensduiven te verkopen. Met dat geld bouwt hij een halletje aan de Ettenseweg in Ulft.

De begintijd
Aanvankelijk steunt Ulamo Coating op de Achterhoekse kachelindustrie die in de jaren zestig hoogtijdagen beleeft. Voormalige werkgever DRU verstrekt Ulamo Coating opdrachten en ook andere Achterhoekse bedrijven worden klant. Vanaf het begin schakelt Jan te Pas (vader van tien kinderen) zijn zes zonen in, maar zelf speelt hij geruime tijd de belangrijkste rol. Met zijn flexibele instelling, werklust en inventiviteit is hij een voorbeeld voor anderen. Daardoor is hij geliefd bij klanten en medewerkers.

Anekdote
Opa Jan te Pas: “Er blijft altijd wel wat over, als je maar hard genoeg werkt.” Voor zijn zonen betekende dat soms om 6 uur opstaan, ook op zondag als dat nodig was. Toch koesteren ze goede herinneringen aan deze begintijd.

Anno nu
Mede door de ondernemerszin, het zien én pakken van kansen is Ulamo Coating een toonaangevende speler in zijn markt. Met een sterk betrokken team dat bestaat uit een gezonde en interessante mix van oudere, ervaren medewerkers en jongere nieuwkomers wordt volop gewerkt aan het verbeteren van bedrijfsprocessen. Bovendien staat Ulamo Coating middenin de maatschappij en levert daaraan een positieve bijdrage.

Ulamo coating BV
Riezenweg 1
7071 PR Ulft
T: +31 (0)315 688 688
E: verkoopcoating@ulamo.nl