Te gast bij de DRU 16 maart 2018

Met als doel om sport en cultuur meer te combineren waren we op vrijdag 16 maart 2018 te gast bij de DRU Cultuurfabriek op uitnodiging van de directeur mevrouw Juliëtte Hofman. Voor deze avond waren er in eerste instantie 50 kaarten voor ons gereserveerd voor de voorstelling van Javier Guzman, maar door de vele aanmeldingen konden we, dankzij de DRU, opschalen naar 62.

We zijn gestart in het Ouhrlokaal, mooi gelegen aan de IJsselzijde en dienst doende onder meer als trouwlocatie, waarbij we konden genieten van een uitstekend buffet.

Jos van Aalst nam de aanwezigen mee in de recente ontwikkelingen bij SDOUC en dankte onder meer de sponsoren Daniel Lentink van Lentink Metaal in Varsseveld, Frans Janssen van de IJselstroom en Frans van Elk van Consign.

Daarna volgde onder leiding van Hans Molenaar, met het oog op de gemeenteraadsverkiezing een week later, een interessant debat met aan de ene zijde de bestaande coalitie bestaande uit Bert Kuster (Lokaal Belang), Richard de Lange (VVD) en Peter van de Wardt (CDA) en aan de andere zijde Ton Menke (PvdA), Hayo Canter-Cremers (D66) en Annemiek Kamphuis (SP). Meerdere onderwerpen, in het bijzonder gericht op sport en lokaal ondernemerschap, werden aangesneden.

Na afloop vertrokken we naar de theaterzaal waar om 20.00 uur Javier Guzman hilariteit met verbluffend gemak wist op te roepen, maar ook bloedserieus kon zijn over onder meer euthanasie. Soms zette hij de zaal op het verkeerde been en nam de aanwezigen, afkomstig uit Ulft en de dorpen daarom heen, in de maling.

Een afsluitende borrel na de voorstelling in het Schaftlokaal paste bij de afsluiting van een geslaagde avond.