Op bezoek bij Abe Lenstra in Heerenveen

Op bezoek bij Abe Lenstra in Heerenveen (19 mrt. 2017)

Zondag 19 maart werd de derde bijeenkomst van dit seizoen van het Zakelijk Sportnetwerk Oost gehouden voor de BC-leden van SDOUC. We gingen naar de Eredivisie-wedstrijd Heerenveen – Feyenoord. Om 8.15 uur stond de bus van de firma Brookhuis, met Ulftenaar Theo Driever als chauffeur, al te wachten bij SDOUC. Jos had 50 kaarten geregeld via Henk Bloemers, commercieel directeur van Heerenveen. Nadat iedereen was ingestapt en de passagierslijst was gecheckt vertrokken we vol verwachting. De catering in de bus was perfect verzorgd. Lunchpakketje, koffie, frisdrank en zelfs cake werd uitgedeeld en genuttigd.

Ontvangst in het Abe Lenstra-stadion

Na een voorspoedig verlopen reis waren we rond 10.15 uur in Heerenveen en stonden we voor het Abe Lenstra stadion. We werden ontvangen in de businessruimte met koffie en cake en welkom geheten door Henk Bloemers. Daarna volgde een rondleiding door een deel van het stadion en konden we de clubhistorie met natuurlijk Abe Lenstra bewonderen. Hierna werd ons een heerlijke lunch aangeboden door Heerenveen, waardoor we met een gevulde maag de spanning van de wedstrijd goed konden verdragen.

De wedstrijd Heerenveen – Feyenoord

Om 12.30 uur was de aftrap. Het stadion was geheel uitverkocht en de 26.300 toeschouwers zorgden voor een fantastische sfeer in dit mooie stadion. Dat Heerenveen bij rust slechts met 1-0 voor stond was geen verrassing. In de rust konden we onze kelen smeren met een lekker biertje, zodat we onze favoriete club weer konden aanmoedigen. Na de rust tapte Feyenoord echter uit een ander vaatje en moest Heerenveen terug. Het werd 1-1 en zelfs 1-2. Heerenveen probeerde met een slotoffensief nog een puntje te veroveren, wat gezien de eerste helft zeker verdiend was, maar Feyenoord doelman Jones was een sta in de weg.

Na de wedstrijd

Na de wedstrijd konden we onder het genot van een drankje napraten en netwerken en gingen we nog even naar een naast gelegen businessruimte, waar een troubadour met zijn muziek en zang voor een heel gezellige sfeer zorgde. Terug in de bus werd de thuisreis weer aanvaard en ook nu was er weer gezorgd voor een biertje, een drankje en zelfs chips. Het “Hand in hand kameraden” werd zelfs gezongen ten teken van de sfeer. Dat chauffeur Theo twee keer een sanitaire stop moest inlassen spreekt voor zich. Rond 18.00 uur waren we weer in Ulft en konden we terugzien op een prachtige dag waardoor de sfeer en de onderlinge band, mede door de perfecte organisatie, weer een boost heeft gekregen.