ONZE MENSEN KUNNEN NOG ALLES!

Op maandag 4 november waren de leden van de Businessclub en het eerste elftal van SDOUC uitgenodigd bij “Kim Apparatenbouw” en bij “Verder in Techniek”.

KIM Apparatenbouw is opgericht in 1949 als Las- en Constructiebedrijf W. Bongers BV, gevestigd in Doetinchem en een toonaangevende producent en leverancier in constructiewerk. Kwaliteit staat hier hoog in het vaandel! Bij de overname door Maatman in 1989 is de naamsverandering KIM Apparatenbouw doorgevoerd. De intrede in de drinkwatermarkt was in 1991. Sinds 2001 gespecialiseerd in het vervaardigen van leidingwerk en aluminium deksels.  U kunt bij KIM Apparatenbouw terecht voor alle werktuigbouwkundige constructies van staal, RVS en aluminium.

Na nieuwbouw van productiehallen in 2006 en 2012 is in 2019 de nieuwbouw van ons kantoor gerealiseerd.

Uiteraard profiteert KIM van de verworvenheden van de moderne techniek en technologie. Daarnaast vereist het verwerken van aluminium, RVS en staal tot betrouwbare waterleidingsystemen ook ‘ouderwets’ vakmanschap. Grondige kennis van de materialen met hun eigenschappen en gedragingen. Kritische aandacht bij het ontwerpen, construeren en monteren. Geen situatie is hetzelfde.  KIM Apparatenbouw werkt met een team van circa 20 allround vakmensen.

KIM Apparatenbouw werkt nauw samen met het opleidingscentrum “Verder in Techniek”.

Verder in Techniek is een slimme, snelle en praktische route naar een topbaan in de CNC-techniek. Boeiende functies bij hightech metaalbedrijven liggen voor het oprapen, van straaljagerbouwers tot ontwikkelaars van formule 1 racewagens en alles daar tussenin. Als CNC-operator kun jij straks zelf aan de knoppen staan in het hart van de moderne metaalindustrie. Lijkt het jou wat om daar je steentje aan bij te dragen? Dat kan! De ervaren instructeurs scholen je in acht weken om tot een vakman of vakvrouw met prima vooruitzichten op de arbeidsmarkt.

Voordat de aanwezigen een rondleiding kregen bij beide bedrijven, werden eerst de spelers en begeleiding van het eerste elftal aan de aanwezigen voorgesteld. De groep bestaat uit vele spelers uit eigen jeugd en heeft voldoende talent voor de toekomst. Op dit moment staan ze ongeveer in het  midden van de ranglijst. Maar zoals ook de leiding van KIM Apparatenbouw en Verder in Techniek beweren, dat hun mensen nog alles kunnen, is dit zeker ook het geval voor het eerste elftal van SDOUC.