Bezoek aan de Vijverberg

Op zaterdagavond 1 december 2018 waren we vanaf 18.00 welkom op de Vijverberg alwaar de Agri Bar (voorheen Virupa Bar) exclusief voor de SDOUC gasten was gereserveerd. Algemeen/commercieel directeur Hans Martijn Ostendorp heette ons allen welkom en sprak zijn waardering uit voor SDOUC evenals de wens dat meerdere amateurverenigingen het voorbeeld van de Businessclub SDOUC gaan volgen en de weg naar de Vijverberg weten te vinden.

Na een uitstekend buffet bezochten we de wedstrijd. Voorafgaand overhandigden Gijs Jolink, Erik Dreteler, Stefan Groothuis (De Feestfabriek), Alex Evenhuis (Grolsch) de nieuwe Achterhoeks vlag aan de supportersvereniging van De Graafschap. De Feestfabriek en Grolsch namen dit jaar het initiatief voor een Achterhoekse vlag, die tijdens de Zwarte Cross officieel werd gepresenteerd.

Deze Achterhoekse vlag stond al het hele seizoen in de kraag van het shirt van De Graafschap. Voortaan zal deze nog duidelijker te zien zijn tijdens thuiswedstrijden. Deze vlaggenparade voor het degradatieduel met FC Zwolle leverde geen extra boost op voor de thuisclub. Het duel ging kansloos met 2-0 verloren.

Desalniettemin was de derde helft dermate gezellig dat de laatste SDOUC gasten eerst na enen, onder enig protest, huiswaarts keerden.